Budapesten a Ferencvárosi Torna Clubban a Női Torna Szakosztályon belül Aradiné Deák Katalin vezetésével 15 éve alakult meg a sportakrobatika szakág. Rendszeres munka és a folyamatos utánpótlás nevelés kapcsán. 2002-re az összes korcsoportban az újoncoktól a felnőttekig tudunk versenyzőket indítani. Női páros és hármas egységeink többszörös magyar bajnokok, Diákolimpiai győztesek és Budapest bajnokok. 2003-ban már vegyes páros és fiú egységekkel is nevezünk a versenyekre.
    Szerénytelenség nélkül mondhatjuk el, hogy részvételünk nélkül ma Magyarországon rangos verseny nem rendezhető. Bár az utóbbi években pénzügyi keretek híján nemzetközi versenyeken való részvételünk egyre nehezebb, az utóbbi öt-hat évben Ifjúsági EB VB, majd felnőtt EB résztvevők voltunk. Legeredményesebb egységeink: Ferenczi Brigitta, Renneczéder Ágnes és Rezsnyák Melinda alkotta női hármas ifjúsági Világ- és Európa-bajnokságon, valamint a felnőtt Európa-bajnokságon a 11. helyezést érte el, női páros egységünk Légi Dóra és Gyüre Laura a 2002. évi Ifjúsági EB-n 10. helyen végzett .    
       
 

Jelenleg szakágunk 60 sportolót nevel. A versenyzők felkészítésével 3 szakképzett edző, több segédedző és egy koreográfus foglalkozik. Évente egyszer -a szülők áldozatvállalásával- néhány hétre meghívjuk Andrej Omeltjukot az elismert belorusz edzőt, aki sokat segít színvonalas felkészítésben.

A sportág szeretetét tükrözi, hogy felnőtt versenyzőink többsége a Testnevelési Egyetemen tanul és sportakrobatikai szakképzésen vesz részt. A versenyzői felkészítéseken kívül folyamatos az utánpótlás képzése is.

Edzéseink helye Budapest IX. kerületében a Vajda Péter utcában a Fradi Népligeti e
dzőtermében található. Edzések minden munkanap délutáni, esti óráiban vannak.

       
             
Egyesületi rangsor 2004.
helyezés egyesület összpontszám
1.
FTC
300
2.
Junior Holiday
236
3.
Zalaerdő
171
4.
Grassalkovich
106
5.
Váradi AC.
55
6.
Építők SE.
36
7.
Abony TAK.
29
8.
Tigers SC.
10
9.
Váci Forma
4

           
Aradiné Deák Katalin vezetőedző, 30/933-2261 adk@enternet.hu